opc_loader

 

                 

Koolmonoxide Gasmelder

Koolmonoxide is een gas dat vrijkomt bij onvolledige verbrandingsprocessen. Als je geiser, CV installatie of kachel slecht onderhouden is, kan het gebeuren dat koolmonoxide ontstaat. Het gas is reukloos, smaakloos, kleurloos. Je kunt het gas dus niet ruiken of zien. Die eigenschappen zorgen ervoor dat je het koolmonoxide gas zonder hulpmiddelen eigenlijk niet opmerkt. Dat is gevaarlijk, want koolmonoxide gas is giftig. Je krijgt er hoofdpijn van en wordt misselijk en duizelig. In bepaalde gevallen kan het gas dodelijk zijn. Bijvoorbeeld als er terwijl je slaapt een te grote hoeveelheid koolmonoxide gas in de lucht zit. Het is dus belangrijk om een waarschuwingssysteem te hebben in huis. 

Een koolmonoxide melder meet de hoeveelheid koolmonoxide in een ruimte. Net als een rookmelder geeft de koolmonoxide melder een alarm als het percentage koolmonoxide te hoog is in huis. 

Een aparte melder voor gas is beter dan een gecombineerde gas en rook melder. Koop dus een losse koolmonoxide melder en hang die op een andere plek dan de rookmelder. 

De kans op een koolmonoxide vergiftiging wordt veel kleiner als je een melder in huis ophangt. Een melder is een hulpmiddel om de veiligheid in huis te vergroten. Het is echter van groot belang om je kachel, geiser en andere verbrandingsinstallaties jaarlijks te laten controleren en de schoorsteen te laten vegen. En test het alarm op de koolmonoxide melder regelmatig, zodat je zeker weet dat hij het nog doet.

39,95
x
Verzendmethode
Post NL/DHL (1 - 2 dagen):
0,00
Levertijd:
1 - 2 dagen
Beoordelingen (0)
Koolmonoxide Gasmelder heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items